Vad är klamydia?

Klamydia är en väldigt vanlig könssjukdom som kan drabba både kvinnor och män. Sjukdomen är väldigt smittsam och smittar vid oskyddat samlag. Smittan kan orsaka inflammationer i livmoderhalsen, livmodern och äggledarna hos kvinnor och bitestikelinflammation hos män. Flytningar och sveda är även det typiska symtom för både män och kvinnors könsorgan.

Klamydiainfektion kan leda till svårighet att få barn för både kvinnor och män, i värsta fall kan klamydia leda till infertilitet.

Har du klamydia?
Om du misstänker att du har klamydia är det viktigt att du testar dig. Bakterien är fruktansvärt smittsam och vid oskyddat samlag blir risken stor att din partner även smittas.

Oftast visar sjukdomen inga symptom och det kan vara svårt att veta om man bör testa sig. Svaret är dock att man alltid bör testa sig om man haft oskyddat samlag. Kondom är det enda preventivmedlet som skyddar mot könssjukdomar.

Testa dig
Det är enkelt att testa sig om man misstänker att man fått klamydia. På http://klamydiatest.net/ finns test att beställa hem och du får ett säkert och snabbt resultat. Testet skickas diskret hem till dig och du kan göra testet hemma i lugn och ro.

Om du skulle vara smittad får du utskrivet antibiotika och efter cirka en vecka brukar symptomen vara borta. Det är viktigt att fullfölja hela antibiotikakuren för att vara säker på att du har blivit av med könssjukdomen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *